Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більшість касових апаратів використовують підприємці

, опубліковано 27 січня 2020 о 11:32

Торік на Тернопіллі суб’єкти господарювання використовували у своїй діяльності 4158 реєстраторів розрахункових операцій. Так, 495 юридичних осіб провадять діяльність, застосовуючи у своїй діяльності 1597 одиниць касової техніки. Щодо приватних підприємців, то 2067 із них використовують 2561 реєстратор розрахункових операцій. У грудні минулого року зареєстрували 64, а анулювали 91 РРО.

Нагадаємо, що ДПС України розроблено безкоштовне програмне рішення для суб’єктів господарювання, які у своїй діяльності захочуть використовувати програмні РРО. Програму можна буде встановити на будь-який гаджет, у тому числі і на смартфон, перетворивши його таким чином у касовий апарат.

Саме програмне забезпечення «Програмний РРО» вже з січня цього року платники податків можуть протестувати. Для цього необхідно подати заявку на сайті Кабінету Міністрів України за посиланням https://prrosto.kmu.gov.ua/ 

Саме в тестовому режимі у платників є можливість спробувати, як працюють програмні РРО. У разі виявлення недоліків у ході тестування платники можуть надати пропозиції для удосконалення програми.

Податкова служба, в свою чергу, опрацює пропозиції та зауваження бізнесу для того, щоб 19 квітня 2020 року платники податків отримали безкоштовне повноцінне програмне рішення.