Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільно протидіяти тіньовій економіці

, опубліковано 11 січня 2020 о 14:14

Боротьба з тіньовими ринками – тема  селекторної наради, яку провів Прем’єр-міністр Олексій Гончарук з керівниками обласних державних адміністрацій.  У нараді також взяли участь в. о. начальника ДПС у Тернопільській області Валерій Лісницький та в. о. начальника оперативного управління ДФС у Тернопільській області Олег Дурняк.

Глава Уряду наголосив на посиленні боротьби з нелегальними АЗС. ДПС, ДФС та СБУ мають продовжити перевірки, а місцева влада — активніше долучитися до процесу в рамках робочих груп.

Загалом на Тернопіллі починаючи з 29 грудня 2019 року встановлено 3 факти реалізації пального без наявності ліцензії юридичною особою та громадянами. З незаконного обігу вилучено близько 6 тонн пального на суму 179 тис. гривень.

В області триватимуть перевірки легальної діяльності АЗС. Насамперед міжвідомча робоча група з проведення спільних заходів із ліквідації нелегального обігу та нелегальної роздрібної торгівлі пальним та нафтопродуктами на території області обстежує ті, які ймовірно взагалі не мають дозволів на продаж паливно-мастильних матеріалів, проте паралельно перевіряє дозвільні документи діючих автозаправних станцій.

Наголошуємо, що громадяни, які мають інформацію про нелегальні АЗС, можуть інформувати податкову міліцію (телефони 43-46-45, 43-04-16 цілодобово).