Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

А працівники були нелегальними

, опубліковано 27 грудня 2019 о 14:11

У грудні 2019 року фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області спільно із працівниками територіального органу Держпраці провели фактичну перевірку приватного підприємця на Гусятинщині. Під час цього вдалося задокументувати порушення вимог трудового законодавства підприємцем, зокрема, неналежного оформлення трудових відносин із трьома найманими працівниками у закладі громадського харчування.

Нагадаємо, що санкція за таке порушення передбачає застосування штрафу у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення. І це за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення!

Роботодавець засвоїв такий урок. Відтак згодом належно оформив трудові відносини із 7 найманими працівниками. Тож до бюджету додатково надійде 12,3 тис. грн відповідних податків та зборів із виплаченої заробітної плати.

Варто зазначити, що з початку року внаслідок проведення контролюючим органом  згаданих заходів суб’єкти господарювання оформили трудові відносини із 23 громадянами ще до завершення перевірок.

Загалом цьогоріч за наслідками проведених заходів встановлено порушення роботодавцями вимог законодавства про працю у 6 випадках. Відтак податківці скерували до суду матеріали про адмінправопорушення трьох громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації. Після чого троє громадян узаконили свою діяльність, зареєструвавшись суб’єктами підприємницької діяльності