Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щоб отримати податкову знижку, на Тернопільщині задекларували 67 млн грн витрат

, опубліковано 23 грудня 2019 о 10:30

На початок грудня у період деклараційної кампанії 2019 року правом на податкову знижку скористалися 5112 мешканців Тернопільщини. За цей час вони задекларували 67 млн грн витрат. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість декларантів зросла на 696 осіб, а задекларована ними сума – на 17 млн гривень.

Більшість із них, а це 4386 мешканців нашого краю, подали декларації на отримання податкової знижки в зв’язку з понесеними витратами на навчання. Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб, бо були сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 640 осіб.

Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами та понесеними витратами по оплаті допоміжних репродуктивних технологій та усиновленню дітей скористалися відповідно 49 та 20 мешканців Тернопілля.

Повернуть кошти й 10 декларантам, які понесли витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів, а також трьом особам, які здійснювали пожертвування, та чотирьом, котрі сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла.

За наслідками перерахунків мешканцям Тернопільщини повернуть 11,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб.