Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Продаєте алкоголь і цигарки неповнолітнім – позбудетесь ліцензії

, опубліковано 20 грудня 2019 о 10:27

Упродовж січня-листопада 2019 року фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Тернопільській області провели 248 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. До порушників застосували фінансові санкції на суму 3 млн 674,4 тис. гривень.

За результатами проведених перевірок встановили 251 порушення норм Закону України від 19.12.95 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Зокрема, виявили 121 факт торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних  цін, 45 випадків продажу тютюнових виробів поштучно. Серед найпоширеніших порушень – реалізація алкоголю на розлив для споживання на місці (29 фактів) та торгівля тютюновими виробами за цінами вищими, ніж встановлені максимально оптово-відпускні або роздрібні (21 випадок) тощо.

Також з початку року анулювали 300 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Анулювали 245 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними, в тому числі 13 – за порушення вимог Закону України № 481 в частині продажу тютюнових виробів та алкоголю особам, які не досягли 18 років.

Загалом станом на початок грудня 2019 року на території області є 4522 діючих ліцензії, з них 2 465 – на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2048 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.