Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці-ветерани України підсумували роботу за рік

, опубліковано 18 грудня 2019 о 17:14

Розширене засідання Громадської організації "Всеукраїнська асоціація ветеранів ДПС України" у режимі конференц-зв’язку відбулося сьогодні. Під час засідання обговорили підбили діяльність організації за 2019 рік. У заході взяли участь представники місцевого осередку ГО «Всеукраїнська асоціація ветеранів ДПС України» Тернопільської області та в.о. начальника ГУ ДПС у Тернопільській області Валерій Лісницький.

Відкрив засідання Голова Державної податкової служби України Сергій Верланов. Він позитивно відгукнувся про роботу організації, відзначив активну діяльність ветеранів податкової служби, їх вагомий внесок у реформування служби, виховання нового покоління податківців, їх професійного росту.

Сергій Верланов наголосив: «Державна податкова служба знову починає свої кроки як самостійна структура. Досвід та напрацювання наших ветеранів дуже корисні для сучасних податківців у процесі реформування служби. Ще один важливий напрям, у якому ветерани податкової служби активно допомагають, це формування податкової культури майбутніх платників податків, донесення до платників необхідності своєчасної сплати податків».

Очільник ДПС також розповів колегам про реформу служби та поточні пріоритети відомства. Посадовець зауважив, що за даними останніх років 98% податків платники сплачують добровільно, тому завданням оновленої податкової служби є підвищення цього показника. Звісно, що суттєво цьому сприятиме робота з підростаючим поколінням  платників. Для них у ДПС функціонує музей, під час екскурсій до якого розповідають школярам та студентам про важливість сплати податків та роль податкової служби у функціонуванні держави.

На завершення Сергій Верланов висловив підтримку ветеранському руху податківців в областях та побажав їм натхнення, оптимізму і життєвих сил, а також привітав учасників зібрання з прийдешніми новорічно-різдвяними святами.

Голова Всеукраїнської асоціації ветеранів Ельвіра Єрмолаєва подякувала керівництву ДПС та Головних управлінь в областях за підтримку спілки, яка сьогодні налічує понад дев'ять тисяч членів – колишніх та нині працюючих податківців. «Відрадно, що, перебуваючи на заслуженому відпочинку, ветерани долучаються до роботи місцевих управлінь податкових служб»,  – деталізувала вона.

Також учасники засідання обговорили й поточні питання, зокрема, приведення статутних документів місцевих осередків у відповідність до Закону України "Про громадські об'єднання", підготовку до друку видання "Творчі податківці", присвяченого 30-річчю податкової служби та інші.

Вдячність за тривалу та плідну співпрацю місцевому осередку ветеранів-податківців висловив в.о. начальника ДПС Тернопільщини Валерій Лісницький. Він запевнив, що податкова служба краю й надалі підтримуватиме їхні ініціативи та ідеї, а також залучатиме до спільних просвітницько-розважальних заходів. Посадовець також привітав учасників засідання із прийдешніми святами. Валерій Лісницький побажав ветеранам міцного здоров’я, весело провести час та залишатися й надалі активними рушіями податкового прогресу.