Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих скарбниць Тернопілля сплатили понад 3,9 млрд грн податків

, опубліковано 05 грудня 2019 о 09:17

До місцевих бюджетів Тернопілля платники податків перерахували 3 млрд 911,6 млн грн платежів у січні-листопаді цього року. «Це перевищило очікувані надходження на 6,2 відсотка. Відтак бюджети додатково отримали 227 млн гривень», – зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Валерій Лісницький. Порівняно з січнем-листопадом 2018 року сплата зросла на 640,7 млн грн або на 19,6 відсотка.

«Найбільше надійшло до місцевих бюджетів таких платежів: податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції», – констатував він.

Так, з початку року сплачено 2 млрд 630 млн грн податку на доходи з фізичних осіб, що на 455,8 млн грн більше, ніж минулого. Представники малого бізнесу перерахували 620,5 млн грн єдиного податку, а це на 87,7 млн грн більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Плати за землю перерахували 345,7 млн грн, а це плюс 61 млн грн до минулого року. Надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, склали 110,2 млн грн, що на 30,1 млн грн більше, ніж у січні-листопаді минулого року. Суб’єкти господарювання, які мають справу з підакцизними товарами, сплатили 95,6 млн грн акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

Лише впродовж листопада 2019 року платники податків спрямували до місцевих скарбниць 407,8 млн гривень, що на 6 відсотків більше, ніж очікувалось. Отож, бюджети додатково отримали 22,9 млн гривень. Порівняно з листопадом минулого року приріст надходжень склав 60,8 млн грн або на 17,5 відсотка більше.

Як розповів Валерій Лісницький, законодавчо створені всі передумови для збільшення доходів місцевих бюджетів, необхідна більш принципова позиція органів місцевого самоврядування. «Варто зауважити, що в результаті децентралізації наповнення місцевих скарбниць зросло. Адже органи місцевого самоврядування є господарями своїх територій і, як ніхто інший, повинні бути зацікавлені в міцній фінансовій базі. Зі свого боку, податкова служба відкрита до співпраці та готова надавати необхідну консультативну допомогу», – наголосив посадовець.