Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Тернопільщини отримали сертифікати

, опубліковано 29 листопада 2019 о 15:16

Сертифікати, які засвідчують навчання на курсах підвищення кваліфікації державних службовців та органів місцевого самоврядування, отримали сьогодні 43 працівники Головного управління ДПС у Тернопільській області. Вони навчалися за напрямками підвищення кваліфікації з питань запобігання корупції та управління фінансами. Серед тих, хто успішно завершив навчання, є і в.о. начальника податкової служби Тернопільщини Валерій Лісницький та в. о. першого заступника начальника цього відомства Руслан Цвігун.

«Постійні зміни економіки, розвиток фінансової системи вимагають сучасних методів роботи та розширення професійного кругозору, – зазначив Валерій Лісницький. – Адже ми, фахівці податкової служби, повинні завжди бути в курсі останніх законодавчих змін, стратегічних новацій, удосконалюватися фахово, знайомитися з передовим досвідом інших країн, набувати нових умінь та навичок. У цьому нам першим помічником і порадником є Тернопільський національний економічний університет». Між податковою службою та цим навчальним закладом склалися дружні відносини та тривала співпраця. Випускники ТНЕУ складають більшу частину працівників ГУ ДПС в області. Крім цього, студенти проходять практику, стажування, вивчають ази майбутньої професії в обласній податковій службі.

Відповідні сертифікати про успішне завершення навчання слухачам вручили завідувач кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ Анатолій Луцик та завідувачка кафедри міжнародного права та міграційної політики цього ж вузу Тетяна Дракохруст. Представники навчального закладу зазначили, що під час навчання податківці розглянули новації законодавства у сфері запобігання та протидії корупції, проаналізували організаційно-прикладні засади антикорупційної політики в нашій державі, розглянули корупційні ризики в публічному управлінні та систему запобігання корупції. Окремо зупинилися на електронному декларуванні та організації й порядку проведення спецперевірок щодо державних службовців.

Ті ж слухачі, які розглядали стратегію реформування управління державними фінансами, вивчали стратегічні напрямки розвитку податкової системи сучасності. Вони опановували особливості управління податковим боргом та окреслювали етапи підвищення ефективності фіскального адміністрування в нашій державі загалом.

На завершення представники ТНЕУ запевнили, що співпраця між економічним навчальним закладом та податковою службою триватиме й надалі та міцнітиме, а участь науковців у різноманітних заходах стане доброю традицією.

 Ще фото