Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Контроль за своєчасною сплатою єдиного внеску – спільне завдання податківців та пенсійного фонду краю

, опубліковано 21 листопада 2019 о 10:07

Спільна нарада щодо своєчасної сплати єдиного внеску платниками відбулася нещодавно у ГУ ДПС у Тернопільській області. У заході взяли участь заступник начальника податкової служби Тернопільщини Петро Якимчук, начальник Головного управління Пенсійного фонду в Тернопільській області Ігор Москалик та його перший заступник Алла Якубовська, а також начальник управління оподаткування податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС у Тернопільській області Лариса Березюк.

«Своєчасна сплата єдиного внеску – це соціальна захищеність усіх громадян, оскільки безпосередньо впливає на виплату пенсій сьогоднішнім пенсіонерам та дає право на її отримання в майбутньому. Тому належне оформлення трудових відносин із найманими працівниками, виплата їм достойної зарплати та своєчасних відрахувань із неї – питання, які контролює наше відомство», – наголосив Петро Якимчук. Посадовець зазначив, що задля результативності фахівці податкової служби та пенсійного фонду Тернопільщини повинні й надалі працювати спільно.

Серед іншого обговорювали погашення заборгованості з єдиного внеску фізичними особами – суб’єктами підприємницької діяльності, застосування заходів стягнення такої заборгованості.

Учасники засідання вирішили продовжити спільну роботу з платниками та органами Державної виконавчої служби області щодо погашення заборгованості та щодо легалізації трудових відносин і виконання заходів, спрямованих на забезпечення дотримання підприємцями своєчасної сплати єдиного внеску.