Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Письмові звернення: розгляд без порушень

, опубліковано 22 жовтня 2019 о 10:07

Упродовж січня-вересня 2019 року до органів ДПС у Тернопільській області (до 28 серпня ДФС у Тернопільській області) надійшло 92 письмових звернень (з них – два засобами електронного зв’язку) від 110 громадян. Серед усіх заяв також є 5 колективних та 6 анонімних. Усі заяви адресовані Головному управлінню податкової служби в області (раніше – ГУ ДФС в області).

За тематикою найбільше звернень стосувалися контрольно-перевірочної роботи – 47 заяв. П’ятнадцять осіб інформували про ухилення від сплати податків, ще шестеро – про своє рішення відмовитися від отримання реєстраційних номерів облікових карток платників податків. Щодо консультації з питань податкового законодавства та ліцензування певних видів господарської діяльності надійшло відповідно п’ять та чотири звернення.

По дві заяви отримали щодо адміністрування єдиного соціального внеску, акцизного податку, реєстрації та обліку платників, акцизного податку, податку на доходи фізичних осіб. Решта заявників цікавились митним оформленням (ввезенням, вивезенням) товарів та транспортних засобів, поданням податкової звітності, сплатою податкового боргу та податку на майно тощо.

У встановлений законом термін розглянули 86 заяв. На виконанні перебувають 6 звернень, оскільки термін розгляду їх ще не настав.