Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ексвійськові дізнавалися про відкриття власної справи

, опубліковано 18 жовтня 2019 о 11:08

Фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області провели лекційне заняття для слухачів Тернопільського національного економічного університету. Цього разу до податківців завітали мешканці нашого краю, які в рамках реалізації проекту «Перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців та членів їхніх сімей в Україні» навчаються за спеціальністю «Підприємництво».

Спочатку слухачам розповіли про діяльність Центрів обслуговування платників, детально зупинилися на адмінпослугах, які там можна отримати. Оскільки частина присутніх все ж згодом планують займатись підприємницькою діяльністю, то вони цікавились порядком реєстрації суб’єкта господарювання. Учасники лекції з неабияким інтересом слухали лекцію про системи оподаткування, зокрема спрощену. Вони моделювали конкретні ситуації та аналізували їх розв’язання. Слухачі підготували перелік конкретних питань щодо видів діяльності, якими можна займатись на єдиному податку, а також детально занотовували отримані роз’яснення.

Пізніше учасники заходу відвідали ЦОП, що діє при Тернопільській ДПІ. Там вони побачили надання адмінпослуг на практиці, а також ознайомилися зі зразками заяв, новаціями податкового законодавства, розміщеними на стендах.

На завершення слухачі відвідали Музей податкової служби. Тут вони ознайомилися з історією виникнення податків, розвитком податкової служби у різні історичні періоди, оглянули експозиції та представлені експонати.