Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Екскурс в історію для майбутніх податківців

, опубліковано 26 вересня 2019 о 14:56

Першокурсники факультету фінансів Тернопільського національного економічного університету побували на екскурсії в Музеї, що діє при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області. Тут вони дізналися про походження податків, їх систематизацію від історичних часів Давнього Риму до сьогодення. Відвідувачі простежили реформування податкової служби впродовж останніх років, розглянули експозиції, оригінали документів.

Неабияку увагу відвідувачів привернули грошові знаки різних часів. З особливим інтересом вони розглядали точну копію давньої української гривні, вражені були й оригіналами тогочасних актів перевірок.

Потім студенти відвідали Центр обслуговування платників при Тернопільській ДПІ. Там вони отримали детальну інформацію про надання послуг, розглянули зразки документів, стенди. Візитери ознайомились із порядком отримання облікової картки платника податків та внесенням змін до неї.

Після цього головний державний ревізор-інспектор управління обслуговування платників ДПС в області, кандидат економічних наук Катерина Соколова розповіла про антикорупційний сервіс податкової служби «Пульс». Вона детально зупинилась на порядку реагування на звернення, які надходять від платників, а також проаналізувала динаміку їх поступлень в розрізі регіонів України.

Самі майбутні фінансисти позитивно оцінили свій візит, оскільки дізналися багато нового та цікавого. Завдяки таким пізнавальним заходам студенти знайомляться з особливостями свого майбутнього фаху, розширюють коло знань.