Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майбутні фінансисти побували на екскурсії в Музеї податкової служби

, опубліковано 24 вересня 2019 о 14:07

Формування високої податкової культури населення, зокрема, серед молоді – є одним із важливих напрямів роботи Головного управління ДПС у Тернопільській області. Так, школярі, студенти різних навчальних закладів Тернополя є постійними відвідувачами Музею податкової служби, що діє при обласному податковому відомстві. Нещодавно сюди завітали студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Тернопільського національного технічного університету ім. І.Пулюя.

Спершу гості установи поринули в історію виникнення податкової служби на всіх етапах її формування, дізнались про становлення податкової системи в Україні загалом та на Тернопільщині зокрема. Також відвідувачам розповіли про історичні основи оподаткування, історію формування і адміністрування податків від часів Стародавнього Риму і до наших днів. Студенти з допитливістю розглядали експонати музею, серед яких, крім документів та архівних фото, є також обчислювальна техніка різних періодів, паперові гроші, монети, типове робоче місце податківця 50-х років минулого століття, форма працівників податкової тощо.

З неабияким інтересом гості роздивлялися «Пам’ятний реєстр ветеранів податкової служби в Тернопільщині», фотопланшет, який ілюструє життя колективу.

Наприкінці екскурсії студенти побували в Центрі обслуговування платників при Тернопільській ДПІ. Вони ознайомились із роботою закладу, переліком адмінпослуг, розглянули інформаційні стенди та зразки заяв.