Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Підволочиській ДПІ - «гаряча лінія»

, опубліковано 30 квітня 2024 о 16:33

Начальник Підволочиської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Олег Нагірний провів сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань нюансів податкового законодавства.

У ході спілкування дозвонювачі були повідомлені, що з 1 січня 2024 року введена в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи, у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мін’юсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873.

Олег Нагірний наголосив, що деклараційна кампанія для тих, хто зобов’язаний задекларувати свої доходи, саме добігає кінця, а ті громадяни, хто має намір отримати податкову знижку, можуть подавати декларацію до кінця поточного року, тобто до 31 грудня включно.

Були й запитання щодо використання електронних сервісів ДПС України, порядку нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, легалізації найманої праці та заробітної плати.

Чимало запитань стосувалося нарахування земельного податку та податку на нерухоме майно, в тому числі надання пільг окремим категоріям громадян.