Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Козівській ДПІ – консультації для громадян

, опубліковано 28 березня 2024 о 14:14

У Козівській ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області регулярно надаються фахові консультації та практична допомога з питань застосування податкового законодавства.

Так, нещодавно щодо декларування доходів громадян платників консультувала ГДІ Козівської ДПІ Інна Шпит. Вона розповіла, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року. 

За словами податківиці, підлягають декларуванню доходи, які отримані від надання в оренду нерухомого майна, від продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, отримання спадщини чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення, доходи з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався тощо. 

Інспекторка звернула увагу платників, що суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року. 

Також наголосила, що за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова» у розділі «Послуги» є можливість подати декларацію про майновий стан і доходи з метою декларування неоподаткованих доходів, а також для отримання податкової знижки. Завантажити застосунок «Моя податкова» можна в AppStore або GooglePlay. Також подати декларацію в електронному вигляді можна за допомогою сервісу ДПС України «Електронний кабінет платника» або надіслати поштою з повідомленням про вручення з описом вкладення чи подати в центрах обслуговування платників за місцем своєї реєстрації.