Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Кременеччини провели «гарячу лінію» для платників податків з актуальних питань оподаткування

, опубліковано 27 березня 2024 о 12:02

Начальник Кременецької державної податкової інспекції Головного управління  ДПС у Тернопільській області Ярослав Міщук провів сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». 

Здебільшого запитання платників стосувалися декларування доходів громадян за 2023 рік, порядку отримання податкової знижки. 

Посадовець докладно проінформував додзвонювачів щодо переліку доходів громадян, які підлягають обов’язковому декларуванню, та звернув увагу, що кампанія декларування доходів, отриманих протягом 2023 року, триватиме до 1 травня 2024 року. Також наголосив, що суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року.

Декларантам, що прагнуть отримати податкову знижку, роз’яснено механізм розрахунку та зазначено, що практичну допомогу щодо формування пакету документів та заповнення відповідного додатку можна отримати в ЦОПі.

Нагадав платникам про переваги процедури подання декларації та спілкування з податковою службою в онлайн режимі за допомогою Електронного кабінету платника, мобільного застосунку «Моя податкова». Крім того, керівник податкової інспекції надав відповіді на запитання щодо застосування РРО/ПРРО, погашення податкового боргу, зокрема в розмірі до 3060 гривень, звірки по платежах до бюджету, про особливості нарахування мінімального податкового зобов’язання громадянам тощо.