Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обговорили важливі для жителів громади питання

, опубліковано 08 грудня 2023 о 10:04

Нещодавно відбулася зустріч начальника Теребовлянської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Ігоря Билиці з керівництвом Золотниківської територіальної громади.

Посадовці обговорили питання наповнення бюджету громади, вжиття спільних заходів щодо залучення жителів громади до сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку та мінімального податкового зобов’язання. Адже саме ці платежі є вагомим джерелом наповнення місцевої скарбниці. Керівник податкової інспекції зауважив, що у разі незгоди громадян з сумами до сплати є можливість провести звірку нарахування майнових податків.

Також учасники зустрічі обговорили шляхи погашення податкового боргу, легалізації праці. Крім цього, Ігор Билиця розповів про електронні сервіси, зокрема Електронний кабінет платника та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких платники податків мають можливість листуватися з податковою службою, подавати звітність, отримувати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, довідку про суми отриманих доходів та сплачених податків, переглянути повідомлення-рішення на сплату майнових податків.

Серед розглянутих питань також були питання застосування штрафних санкцій за порушення законодавства щодо застосування РРО або ПРРО, заповнення реквізитів, а також можливість скористатися до кінця року правом на податкову знижку за витратами, понесеними у 2022 році.