Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час «гарячої лінії» спілкувалися про реєстрацію та переваги використання програмних РРО

, опубліковано 25 жовтня 2023 о 13:51

У Монастириській ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області продовжують проводити роз’яснювальну роботу серед фізичних осіб-підприємців про необхідність застосування у їхній діяльності реєстраторів розрахункових операцій. 

Очільниця Монастириської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Надія Керницька під час чергової «гарячої лінії» для платників поінформувала про зміни до законодавства, внесені Законом України від 30.06.2023 №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Зокрема, щодо особливостей застосування штрафних санкцій, розмір яких становить 25 відсотків вартості проданих з порушенням товарів/ послуг за порушення, вчинене вперше та 50 відсотків за кожне наступне порушення у період з 01.08.2023 року до закінчення воєнного стану, але не пізніше ніж до 01.08.2025 року. Платників цікавили переваги використання ПРРО, порядок реєстрації та використання ПРРО тощо.

Надія Керницька під час спілкування наголосила, що серед переваг застосування ПРРО основні такі, як можливість використання безкоштовного програмного забезпечення від ДПС, необмежений термін використання, швидка реєстрація та встановлення програмного забезпечення, можливість відправляти фіскальні чеки покупцям в електронному вигляді, автоматичне формування Z-звіту. Також очільниця ДПІ детально розказала про порядок реєстрації ПРРО, формування та передавання до контролюючого органу інформації про розрахункові  операції у формі фіскального звітного чеку ( Z-звіту).