Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шумська ДПІ: проконсультують і допоможуть

, опубліковано 20 вересня 2023 о 11:33

У Шумській ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області триває інформаційно-роз’яснювальна робота серед суб’єктів підприємницької діяльності, які відвідують інспекцію. 

Днями головний державний інспектор Шумської ДПІ Віктор Ільків розповів платникам про можливість використання електронних сервісів ДПС, зокрема проведення звірки по платежах до бюджету з використанням Електронного кабінету, а також про те, що в режимі реального часу можна дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету тощо.

Податківець нагадав, що Законом України від 30.06.2023 року №3219-ІХ внесені зміни щодо застосування РРО/ПРРО, зокрема щодо обов’язкового використання реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні готівкових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг всіма платниками податків, крім фізосіб – підприємців на І групі єдиного податку та при здійсненні роздрібної торгівлі на території села та селищ, тощо. 

Крім цього, платників проінформовано про важливість вірного заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ISO 20022.