Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Теребовлянська ДПІ: роз’яснити і допомогти

, опубліковано 03 травня 2023 о 10:06

У Теребовлянській ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області систематично проводять зустрічі з фізичними особами – підприємцями та громадянами. 

Днями відбулася така зустріч начальника Теребовлянської ДПІ Ігоря Билиці. 

За словами керівника інспекції, мета зустрічей – роз’яснити актуальні питання податкового законодавства, визначити коло проблемних питань, намітивши шляхи їх вирішення, та як наслідок – налагодити тісну співпрацю між податковою службою та платниками податків.  

Під час зустрічі розглянуто актуальні питання щодо повноти сплати податків в умовах воєнного часу, необхідності застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій, дотримання вимог податкового законодавства. 

Наголошено, що з 1 квітня 2023 року діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції на сплату податків, зборів, єдиного внеску, однак до 1 липня діє перехідний період, впродовж якого кошти будуть зараховані навіть у разі сплати за попередніми правилами. 

Важливим є дотримання роботодавцями трудового законодавства, зокрема легалізації найманої праці, забезпеченні соціальних гарантій працівників, у тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального та підвищення рівня заробітної плати.

На завершення, посадовець розповів про функціонування електронних сервісів ДПС України, основними перевагами яких є економія робочого часу платника податків, відсутність необхідності придбавати бланки звітних документів, оновлення версій документів звітності, оперативність обробки отриманої інформації, підтвердження подання звітності, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.