Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бережанська ДПІ та міськрада Бережан: співпраця щодо забезпечення додаткових надходжень до міського бюджету

, опубліковано 29 березня 2023 о 11:10

Нещодавно начальник Бережанської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Сергій Беркутов зустрівся із представниками Бережанської міської ради: першим заступником міського голови Марією Лук’яновою та секретарем міської ради Іриною Загнійною.

Метою зустрічі стало обговорення напрямків та методів спільної роботи із забезпечення додаткових надходжень до міського бюджету, адже своєчасна сплата податків сьогодні – це стабільна підтримка нашої держави на шляху її розвитку та виживання в такий складний для країни час.  Сергій Беркутов зауважив, що наповнення державного та місцевого бюджетів – один з безумовних пріоритетів у спільній роботі з платниками.

Податківець нагадав, що триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року. Порядок подання декларації про майновий стан і доходи та оподаткування доходів фізичних осіб встановлено розділом IV Податкового кодексу України.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо основних питань, що виникають при декларуванні громадянами своїх доходів, та окреслили строки та способи подання декларації про майновий стан та доходи.  Також обговорили питання нарахування та сплати земельного податку з фізичних осіб, зокрема пільги по сплаті земельного податку, категорії платників, що звільняються від сплати земельного податку у 2023 році.