Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Кременеччини продовжують інформувати платників про новації податкового законодавства

, опубліковано 27 січня 2023 о 11:11

Днями в Кременецькій ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області заступниця начальника Кременецької ДПІ Наталія Лукащук провела зустріч з платниками податків у форматі «круглого столу» із питань новацій податкового законодавства.

Під час заходу посадовиця поінформувала про розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що діятимуть у 2023 році, із зміною з 1 січня 2023 року суми єдиного податку для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування першої та другої групи, та збільшення допустимого річного доходу для платників єдиного податку на 2023 рік. Зазначила, що ставки для платників єдиного податку третьої групи не змінюються порівняно з 2022 роком.

Також розглянули питання застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку II-IV груп та необхідності завчасної реєстрації РРО чи ПРРО у контролюючих органах з метою дотримання вимог чинного законодавства України.

Під час заходу заступниця начальника інспекції поінформувала про розпочату кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році. Нагадала, що до 1 березня 2023 року триває кампанія добровільного декларування активів громадян, що були придбані за доходи, з яких раніше не були сплачені податки.

У ході спілкування платників повідомлено про зміни у формах податкової звітності, обговорено питання належного оформлення трудових відносин, погашення податкового боргу та правильності заповнення реквізитів платіжних документів для сплати податків.