Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майнові податки обговорили із представниками Байковецької громади

, опубліковано 13 грудня 2022 о 16:41

У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбулася робоча зустріч фахівців податкової служби із представниками Байковецької об’єднаної територіальної громади. Основною темою зустрічі стали майнові податки – податок за землю та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Захід відбувся за участю начальника Тернопільського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС у Тернопільській області Андрія Руцького.

Під час зустрічі податківці зазначили, що плата за землю, а також податок на нерухомість є одними із вагомих джерел наповнення місцевих бюджетів і сплачуються дані платежі громадянами упродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення.

Також роз’яснили роботу сервісу ДПС для платників «Електронний кабінет». Використовуючи функції даного сервісу, платники податків можуть реалізувати свої права та обов’язки, наприклад, отримати  інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу, зробити звірку щодо об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати, сформувати та надіслати податкову звітність тощо.

Наприкінці зустрічі Андрій Руцький наголосив, що сумлінне виконання податкових зобов’язань платниками податків перед державою зараз дуже важливе, адже вчасно сплачені податки – це економічна підтримка держави.