Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дотримання роботодавцями законодавства про оплату праці – на контролі ДПС

опубліковано 24 січня 2022 о 16:23

У Теребовлянській ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області відбулася зустріч начальника Теребовлянської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Ігоря Билиці та головного державного інспектора Тернопільського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС в області Галини Савіцкої із роботодавцями району.

На заході обговорили питання легалізації заробітних плат та їх підвищення до законодавчо встановленого рівня, адже з 1 січня цього року мінімальна заробітна плата в Україні становить 6500 грн, і закон забороняє виплачувати працівникам менше цієї суми.

Ігор Билиця наголосив, що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці.

Працівники податкового відомства області також зазначили, що відповідно до ст. 24 Кодексу законів про працю України роботодавцям заборонено допускати працівника до роботи без укладення трудового договору та повідомлення про це органів Державної податкової служби.