Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільські податківці обговорили особливості наповнення місцевого бюджету Великоберезовицької ОТГ

, опубліковано 21 жовтня 2021 о 09:36

Днями начальник Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Володимир Гузенков та начальниця Тернопільського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області Наталія Польова провели зустріч з головою Березовицької ОТГ Андрієм Галайком. Основним питанням було обговорення шляхів погашення заборгованості зі сплати майнових платежів, які є важливими для наповнення бюджету громади.

Податківці також акцентували увагу на спільних заходах, яких необхідно вжити до роботодавців та суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території громади та виплачують заробітну плату нижче мінімальної. Адже податок на доходи є основним платежем, який формує доходи місцевих скарбниця. Тож тіньова зайнятість завдає втрат фінансуванню місцевих громад, втіленню соціальних проектів, покращенню інфраструктури.

З метою розширення резервів необхідно проведення інвентаризації об'єктів нерухомого майна та земельних ділянок не облікованих у податковому відомстві. Оскільки земельна плата та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, займають вагоме місце у доходах тергромад, оскільки спрямовуються туди в повному обсязі.

Представники податкової служби також коротко проінформували про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування та наголосили на необхідності максимально використовувати електронні сервіси задля власної безпеки та безпеки рідних.