Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Держава надала шанс громадянам – одноразово добровільно задекларувати активи

, опубліковано 15 вересня 2021 о 11:09

Бучацькі податківці запровадили проведення інформаційних зустрічей щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Нещодавно така зустріч відбулася у Бучацькій ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області за участю керівника інспекції Світлани Стрілецької, працівників із платниками податків, громадянами щодо обговорення окремих питань одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Під час зустрічі Світлана Стрілецька зазначила, що проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб стартувало 1 вересня 2021 року і триватиме до 1 вересня 2022 року та є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані. Також присутнім доведено інформацію про об’єкти оподаткування, за якими ставками оподатковуватимуться задекларовані активи під час одноразового декларування, хто зобов’язаний задекларувати свої активи.

Очільниця податкової інспекції звернула увагу присутнім, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом в електронній формі через електронний кабінет платника, а також запросила всіх, хто бажає скористатися правом одноразового (спеціального) добровільного декларування, звертатися до Бучацької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області для отримання роз’яснень та консультацій.