Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Статки громади зростуть завдяки сумлінності громадян

опубліковано 14 вересня 2021 о 10:29

Днями відбулася нарада-зустріч начальника Заліщицької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Ігора Глухманюка із головою Заліщицької ОТГ Іваном Дроздом та старостами.

Як висловився очільник інспекції, зустрічі з представниками громад є вкрай важливими, адже є багато запитань як із податкового законодавства, так із розвитку територіальних громад.

Під час заходу Ігор Григорович наголосив присутнім на питаннях офіційної реєстрації фізичними особами – підприємцями, необхідності документального оформлення найманих працівників, погашення податкової заборгованості по податках, зборах, обов’язкових платежах до бюджетів, сплати акцизного податку, про новації у сфері реєстрації розрахункових операцій, які чекають на платників єдиного податку 2, 3 групи у 2022 році.

Не менш важливим залишається питання нарахування та сплати плати за землю фізичними особами, податку на нерухоме майно, відмінного від земельного податку, податку з доходів фізичних осіб з декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, які є основою в наповненні місцевого бюджету кожної громади.

У ході зустрічі податківець коротко поінформував присутніх про одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів, з яких податок не сплачувався, передбачене Законом України від 15 червня 2021 №1539-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету”.

Ігор Глухманюк роз’яснив, які об’єкти потрібно декларувати, хто може, а кому заборонено подавати декларацію та які відомості зазначають в одноразовій спеціальній декларації, ставки та терміни сплати одноразового збору, спосіб подання декларації.