Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам розповіли про електронні сервіси ДПС

опубліковано 23 липня 2021 о 14:51

Нещодавно у Тернопільській ДПІ відбувся тренінг для платників податків щодо використання електронних сервісів ДПС та переваг подання звітності в електронному вигляді. Зустріч з платниками малого бізнесу проводив начальник Тернопільської ДПІ Володимир Гузенков.

Одним із основних електронних сервісів ДПС є   Електронний кабінет  платника, який складається з двох  функціональних частин: відкритої (загальнодоступної) та приватної (особистий кабінет).  

            Через відкриту частину Електронного кабінету, вхід до якої можливий без ідентифікації особи, платникам доступна інформація з публічних реєстрів: реєстр страхувальників; дані реєстру платників ПДВ; реєстр платників єдиного податку; інформація про РРО; інформація про книги ОРО; дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального;  реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами, а також - інформація про граничні терміни сплати податків, зборів, обов’язкових платежів та подання звітності (податковий календар); перегляд та друк бланків податкової звітності; заповнення декларації про майновий стан і доходи для громадян.

             Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, що сертифікований у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, зокрема, безкоштовно в АЦСК Інформаційно-довідкового департаменту ДПС.

У приватній частині  залежно від типу платника Електронний кабінет  надає доступ до наступних сервісів: персоніфікований податковий календар, перегляд облікових даних платника, подання звітності в електронному вигляді до органів ДПС, Пенсійного фонду та статистики, перегляд та друк раніше поданої звітності, перегляд вхідних/вихідних документів, листування з органами ДПС, подання заяв, запитів для отримання інформації та інше.

Також Володимир Гузенков детально зупинився на перевагах подання звітності в електронному вигляді, зокрема за допомогою Електронного кабінету з використанням  розділу Введення звітності.