Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кременецька ДПІ інформувала платників щодо сервісів «Електронного кабінету»

, опубліковано 14 червня 2021 о 14:34

Фахівці Кременецької ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області днями провели практикум для платників податків щодо використання електронних сервісів ДПС.

Головний державний інспектор Кременецької державної податкової інспекції  Головного управління ДПС у Тернопільській області Віктор Пачковський проінформував, що на сьогодні ДПС України запроваджено низку електронних сервісів, зокрема, щодо можливості сплати податку на майно з фізичних осіб (податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок та плата за землю) засобами «Електронного кабінету».

Для можливості користування «Електронним кабінетом» платникам податків необхідно отримати особисті ключі електронного цифрового підпису.

«Електронний кабінет платника податків» надає можливість:

-    скористатися інформацією з реєстрів, що є загальнодоступними (дані про взяття на облік платників; дані реєстру платників ПДВ; дані реєстру страхувальників; дані реєстру платників єдиного податку; інформація про РРО; інформація про книги РРО);

-    отримати інформацію про граничні терміни сплати податків, зборів, обов’язкових платежів та подання звітності (податковий календар);

 - отримати контакти та адреси діючих центрів обслуговування платників (ІДОП);

-   ознайомитись з новинами Державної податкової служби України;

-   створити запит для отримання інформації;

-   направити листи до органу ДПС;

-   переглянути історію розрахунків з бюджетами;

-   подати звітність, зареєструвати податкові накладні.

На практикумі податківці навчили користуватися безкоштовним та безпечним рішенням від ДПС України для звітування онлайн – «Електронний кабінет платника». Цей електронний сервіс поєднав у собі ряд можливостей: це і сплата податків, і подання звітності, і подання заяв та декларацій в режимі онлайн. Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua./.