Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 16 тисяч касових апаратів використовують у роботі представники бізнесу Тернопільщини

, опубліковано 19 грудня 2023 о 10:31

Кількість зареєстрованих касових апаратів (РРО та ППРО) по Тернопільській області становить наразі 15998, що на 61% більше порівняні з першим січня 2023 року. Лише у листопаді цього року платниками податків зареєстровано – 113 класичних реєстраторів розрахункових операцій та 619 програмних РРО.

Виторг по РРО/ПРРО суб’єктів господарської діяльності, які зареєстровані в Тернопільській області, за січень-листопад  2023 становить 21 млрд 190,6 млн грн, за аналогічний період минулого року виторг складав 14 млрд 370,4 млн гривень. Приріст виторгу становить 66%.

Головне управління ДПС у Тернопільській області вкотре нагадує та закликає суб’єктів господарювання дотримуватись Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» і використовувати РРО/ПРРО під час ведення бізнесу. Непроведення товарів/послуг через РРО/ПРРО і невидача фіскального чеку не лише завдає фінансової шкоди економіці країні, а й позбавляє захисту покупця чи користувача послуг.