Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На засіданні Громадської ради підсумували роботу за минулий рік та обговорили подальші плани

, опубліковано 19 січня 2024 о 16:49

Сьогодні відбулося чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області. Присутні на засіданні підвели підсумки роботи за минулий рік та визначили основні напрямки діяльності у поточному році.

Участь у зібранні взяв участь в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун. 

Він розповів, що у 2023 році до бюджетів усіх рівнів платниками податків Тернопільської області сплачено  14,1 млрд грн податків і зборів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС. Порівняно з 2022 роком надходження збільшились на 2,5 млрд грн або на 22 відсотка.

«Слід відмітити, що більше половини надходжень до бюджетів по області забезпечують представники малого та середнього підприємництва – ними сплачено 7,8 млрд грн або 55,3% від загальних надходжень», – уточнив Руслан Цвігун.

Однією з основних тем для обговорення на засіданні стала «Національна стратегія доходів» до 2030 року, яку наприкінці минулого року ухвалив уряд, а саме її податковий аспект. Метою стратегії є посилення фіскальної спроможності України та адаптація податкового та митного законодавства до стандартів ЄС.

Ще одним питанням, яке обговорили учасники заходу, стала контрольно-перевірочна робота ДПС: порядок проведення перевірок ФОП та перелік необхідних документів для надання посадовій особі контролюючого органу під час перевірки. Про це розповів заступник начальника відділу планових та позапланових перевірок оподаткування фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Тернопільській області Андрій Василишин.