Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про бізнес і податки в умовах воєнного стану йшлося на засіданні Громадської ради

, опубліковано 18 серпня 2022 о 16:59

Чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбулося сьогодні в залі колегій відомства. Участь у зібранні взяв начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина, представники громадських організацій Тернопільщини та фахівці податкової служби.

Серед найактуальніших питань порядку денного – стан наповнення бюджетів платниками Тернопільщини, особливості адміністрування податків в період війни, реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН.

Відкрив засідання начальник ГУ ДПС в області Михайло Яцина. Він подякував представникам громадськості за активність і продуктивну співпрацю, а платникам області – за сумлінну сплату, відповідно підтримку української економіки у цей складний для держави час.

«Протягом січня-липня цього року до Зведеного бюджету України по платежах, що контролюються органами ДПС, вдалося забезпечити збір у сумі 6 мільярдів гривень. Це на 600 мільйонів гривень, або на 11 відсотків більше, ніж у січні-липні 2021 року.  Окремо скажу по липню, адже, не зважаючи на ситуацію в країні, з точки зору наповнення бюджетів він був успішним. Так, до зведеного бюджету в липні надійшло 972 млн грн, що на 220,4 млн грн більше липня 2021 року. До загального фонду державного бюджету у липні забезпечено збір платежів в сумі 370,1 млн грн, що на 98,4 млн грн або на 36% більше аналогічного періоду минулого року. Це дало змогу не лише забезпечити виконання очікуваних показників доходів в повному обсязі в липні місяці, але і надолужити відставання, яке виникло на початку введення в Україні воєнного стану», – розповів Михайло Яцина.

Далі про зміни щодо ПДВ: реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН, блокування, звітність, штрафи розповіли начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Тернопільській області Наталія Волошинович та заступник начальника управління –начальник відділу адміністрування ПДВ управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області Сергій Господарик.

З особливостями адміністрування податків в період війни присутніх також ознайомили заступник начальника управління-начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області Ольга Кондратюк та в. о. начальника управління-начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб – підприємців, податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області Володимир Брудко.

На завершення засідання очільник податкової служби області Михайло Яцина наголосив присутнім, що кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування вирішено продовжити до 1 березня 2023 року.