Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №1 засідання Ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області

опубліковано 07 грудня 2021 о 08:37

06.12.2021                                                                  м. Тернопіль

 

Присутні: 8 членів Ініціативної групи (список додається).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Ознайомлення з Положенням про Ініціативну групу.
  2. Обрання голови Ініціативної групи.
  3. Обрання секретаря Ініціативної групи.
  4. Визначення дати та місця проведення установчих зборів для формування Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області.
  5. Обговорення:

- змісту повідомлення інститутів громадянського суспільства про проведення  установчих зборів (дата та зміст);

- формату заяви від інститутів громадянського суспільства на участь в установчих зборах;

- формату додатків до заяви ІГС;

- порядку прийняття документів від ІГС.

6.  Різне.

 

Відкрила засідання завідувачка сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Тернопільській області Сорока Н., яка привітала присутніх та запросила ознайомитися з інформаційними матеріалами, підготовленими до засідання та наданими учасникам зібрання.

 

СЛУХАЛИ:

Сороку Н. – завідувачку сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Тернопільській області, яка озвучила Порядок денний та запропонувала проголосувати за нього.

ГОЛОСУВАЛИ: 

«за» – 8;

«проти» – 0;

 «утрималися» – 0 

ВИРІШИЛИ: 

Затвердити Порядок денний. 

 

З питання 1 Порядку денного 

Учасники засідання ознайомилися з основними завданнями та повноваженнями Ініціативної групи, закріпленими відповідним Положенням, затвердженим наказом Головного управління ДПС у Тернопільській області від 01.12.2021 №803 «Про створення Ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області».

 

З питань 2 Порядку денного:

СЛУХАЛИ:

Іскерського І., який запропонував кандидатом на посаду голови Ініціативної групи Лучка М.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 7

«проти» – 0

«утрималися» – 1

ВИРІШИЛИ: 

Обрати головою Ініціативної групи Лучка М.

 

З питання 3 Порядку денного:

СЛУХАЛИ: 

Лучка М. щодо обрання секретарем Ініціативної групи завідувачку сектору інформаційної взаємодії Сороку Н.

ГОЛОСУВАЛИ: 

«за» – 7;

«проти» – 0;

«утрималися» – 1

ВИРІШИЛИ: 

Обрати секретарем Ініціативної групи Сороку Н.

 

З питання 4 Порядку денного:

СЛУХАЛИ:

Сороку Н., яка запропонувала провести установчі збори  27 січня 2022 року о 15 год. 00 хв. та обрати для проведення заходу зал засідань колегії Головного управління ДПС у Тернопільській області, розташований за адресою: м. Тернопіль, вул. Білецька, 1.

ГОЛОСУВАЛИ: 

«за» – 8;

«проти» – 0;

«утрималися» – 0.

 

ВИРІШИЛИ: 

Провести установчі збори 27 січня 2022 року о 15 год. 00 хв. та обрати для проведення заходу зал засідань колегії Головного управління ДПС у Тернопільській області, розташований за адресою: м. Тернопіль, вул. Білецька,1.

 

З питання 5 Порядку денного:

СЛУХАЛИ:

Сороку Н., яка звернула увагу присутніх на важливості дотримання вимог Постанови №996 при поданні документів ІГС для участі в установчих зборах, запропонувала визначити типові форми для кожного документа. Оскільки передбачено оприлюднення інформації щодо кожного з представників ІГС, що, окрім інформації про отримання інститутом громадянського суспільства як володільцем бази персональних даних його членів, згоди делегованого ним представника на обробку його персональних даних, для уникнення можливих непорозумінь щодо необхідності оприлюднення персональних даних, запропоновано також надавати заяву делегованого від ІГС представника для участі в установчих зборах про надання згоди на обробку та оприлюднення його персональних даних.

Кінцевою датою прийому документів у тексті повідомлення визначити дату – 29 грудня 2021, оскільки прийом документів від ІГС завершується за тридцять календарних днів до дати проведення установчих зборів.

Іванечка Ю., який запропонував відповідно до Постанови КМУ 996 (зі змінами) визначитися із кількісним складом Громадської ради при ГУ ДПС у Тернопільській області та вніс пропозицію 35 осіб.

ГОЛОСУВАЛИ: 

«за» – 8;

«проти» – 0;

«утрималися» – 0.

ВИРІШИЛИ: 

Затвердити кількісний склад Громадської ради при ГУ ДПС у Тернопільській області в кількості 35 осіб.

Лучка М., який зазначив, що заяви інституту громадянського суспільства та делегованого ним представника подаються у паперовому або електронному вигляді, а інші документи надсилаються в електронному вигляді. Тому, беручи до уваги профілактичні заходи із запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби (COVID-19),  запропонував надавати документи від інститутів громадянського суспільства на електронну скриньку ГУ ДПС у Тернопільській області tr.press@tax.gov.ua. Призначити відповідальною особою за прийняття документів, консультування представників інститутів громадянського суспільства Сороку Н.

ГОЛОСУВАЛИ: 

«за» – 8;

«проти» – 0;

«утрималися» – 0.

ВИРІШИЛИ: 

  1. Затвердити текст повідомлення для громадськості про дату, час та місце проведення установчих зборів з формування Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області та розмістити його на субсайті Головного управління ДПС у Тернопільській області офіційного порталу ДПС України.
  2. Затвердити інформаційні матеріали щодо підготовки документів, які мають подавати інституту громадянського суспільства для участі в установчих зборах для формування Громадської ради  при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області, та зразки документів ІГС і розмістити документи на субсайті Головного управління ДПС у Тернопільській області офіційного порталу ДПС України.
  3. Здійснювати прийом документів від інститутів громадянського суспільства в установчих зборах засобами поштового зв’язку на офіційну адресу ГУ ДПС у Тернопільській області: вул. Білецька, 1, м. Тернопіль, 46003, або особисто в адміністративному приміщенні ГУ ДПС у Тернопільській області через відповідальну особу Ініціативної групи Сороку Н., а також на електронну скриньку ГУ ДПС у Тернопільській області tr.press@tax.gov.ua.

 

З питання 6 Порядку денного:

СЛУХАЛИ: 

Лучка М., який наголосив членам Ініціативної групи про строки розгляду поданих ІГС заяв та процедури підготовки списків до участі в установчих зборах. Запропонував провести друге засідання Ініціативної групи не пізніше 11 січня 2022 року.

ГОЛОСУВАЛИ: 

«за» – 8;

«проти» – 0;

«утрималися» – 0.

 

ВИРІШИЛИ: 

Запланувати проведення засідання Ініціативної групи не пізніше 11 січня 2022 року.

 

СЛУХАЛИ: 

Лучка М., який підсумував роботу першого засідання Ініціативної групи та подякував усім за участь.

 

 

Голова Ініціативної групи                                                                                     Михайло Лучко

 

Секретар Ініціативної групи                                                                     Наталія Сорока