Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільщина: представники бізнесу надають перевагу програмним реєстраторам розрахункових операцій

, опубліковано 11 травня 2023 о 10:15

На Тернопільщині з початку року платники податків зареєстрували 10095 реєстраторів розрахункових операцій, з них 6086 – програмних РРО та 4009 – класичних.

Активними користувачами касової техніки у своїй діяльності є приватні підприємці. Так, впродовж січня-квітня вони зареєстрували 2350 класичних касових апаратів та 4440 ПРРО. Підприємства та компанії за цей час зареєстрували 417 звичайних РРО та 153 програмних. 

Принагідно нагадуємо, що суб’єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний та/або апаратний), засобами якого здійснюється реєстрація розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України від 06.07.1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Популярність програмних реєстраторів серед бізнесу зумовлена насамперед ціновою перевагою над класичними апаратами та доступним й простим у користуванні програмним забезпеченням, встановити яке можна на смартфон, планшет чи ноутбук.