Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За підприємницьку діяльність без реєстрації – фінансова відповідальність

, опубліковано 04 жовтня 2023 о 16:02

Нещодавно працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Тернопільській області під час відпрацювання місць торгівлі на одному з ринків Тернополя виявили особу, яка здійснювала господарську діяльність без реєстрації як фізичної особи – підприємця. 

Відповідно фахівці податкової служби області зафіксували факт незаконної підприємницької діяльності особою, яка здійснювала реалізацію продуктів харчування. За результатами вжитих заходів стосовно особи за порушення порядку провадження господарської діяльності складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 164 КУпАП, яка передбачає накладання штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої. 

Головне управління ДПС у Тернопільській області наголошує, що здійснення господарської діяльності без державної реєстрації передбачає адміністративну відповідальність.