Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування штрафних санкцій за невидачу фіскального чека розповіли на вебінарі

, опубліковано 12 червня 2023 о 15:11

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбувся онлайн-семінар із платниками податків щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. На запитання платників під час вебінару відповідав заступник начальника управління – начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Тернопільській області Роман Валецький.

Так, Роман Валецький нагадав, що фізичні особи-підприємці, в тому числі платники єдиного податку ІІ-ІV групи, з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО у випадку здійснення «розрахункових операцій» у розумінні Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР. За порушення порядку здійснення розрахункових операцій, зокрема, й за невидачу фіскального чека, діє відповідальність.

Під час вебінару податківець нагадав і про застосування терміналів. Адже, відповідно до Постанови Кабміну від 29 липня 2022 р №894, торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги), включаючи товари (послуги), реалізація (надання) яких здійснюється дистанційно.

Були запитання й щодо торгівлі в сільській місцевості, учасники семінару цікавилися, коли застосовувати РРО/ПРРО, а коли використовувати розрахункові квитанції.

Подібні вебінари щодо актуальних тем оподаткування відбуваються у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області регулярно, просимо слідкувати за анонсами на субсайті та на офіційній сторінці ГУ ДПС в області у Фейсбуці.