Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Збаразька ДПІ: спілкування із платниками стосовно декларування

, опубліковано 11 квітня 2023 о 09:00

У Збаразькій державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Тернопільській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. На запитання громадян відповідала ГДІ Збаразької ДПІ Євгенія Дембовська. 

Під час спілкування громадяни отримали вичерпні відповіді на всі запитання. Зокрема, хто зобов’язаний подати декларацію про майновий стан і доходи, а хто може скористатися правом на податкову знижку, як правильно задекларувати іноземні доходи, а також доходи від репетиторської діяльності, чи змінилася форма податкової декларації та строки подання та сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи. Також акцентовано увагу на способах подання декларацій, додзвонювачам пояснили, що платники податків можуть обрати зручний для себе спосіб подання податкової декларації про майновий стан і доходи: 

- особисто або уповноваженою на це особою;

-  надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; 

- засобами електронного зв’язку в електронній формі. Через карантинні обмеження та військовий стан декларацію рекомендовано подавати в електронному вигляді. Потенційні декларанти можуть зареєструватися в Електронному кабінеті, попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.