Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернополяни вже задекларували 16,8 млн грн доходу

, опубліковано 17 лютого 2022 о 09:32

Цьогоріч уже 317 жителів Тернопільщини задекларували отримані минулоріч доходи та подали відповідно декларації. При цьому 152 особи зобов’язані були задекларувати свої неоподатковані доходи, а 165 – забажали скористатись правом на податкову знижку. Загальна сума задекларованого доходу склала 16,8 млн гривень.

Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань становить 900 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 200 тис. грн військового збору.

Найчастіше декларували статки від продажу нерухомості чи рухомого майна та отримання спадку чи дарування, а це 39 та 37 громадян відповідно. Вони задекларували 2,3 млн грн та 6,6 млн грн доходів. Ще 16 декларантів збагатилися, бо здавали майно у найм, а 12 – через провадження незалежної професійної діяльності, заявивши про отримання відповідно 1,7 млн грн та 1,1 млн гривень.

Прислухались до необхідності виконувати свій конституційний обов’язок і 18 наших краян, які задекларували іноземні доходи. Вони заявили, що отримали 1,4 млн грн доходу. Про збагачення від інвестиційних прибутків на 441,2 тис. гривень повідомили двоє жителів тернопільського краю.

Найбільші суми податку на доходи фізичних осіб визначено тим, хто отримував спадщину та дарування, а це 330,3 млн грн, та збагатився від іноземних доходів – 257 тис. гривень.

Нагадаємо, що цьогоріч деклараційна кампанія триває до 3 травня включно, проте бажаючі скористатися своїм правом на податкову знижку, можуть подавати декларації до 31 грудня включно.