Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільська митниця ДФС: 99% митних декларацій оформлено за принципом «єдиного вікна»

опубліковано 12 квітня 2018 о 10:07

Усе більше учасників зовнішньоекономічної діяльності обирають порядок оформлення товарів за принципом «єдиного вікна». Зокрема, фахівці Тернопільської митниці ДФС за результатами роботи у березні 2018 року 99% митних оформлень здійснили за принципом «єдиного вікна». Порівняно з березнем 2017 року кількість митних оформлень із застосуванням даного принципу зросла на 59%. Загалом з початку року 85% (від загальної кількості) митних декларацій оформлено із застосуванням даного принципу.

Нагадаємо, що інформаційний обмін даними в режимі «єдиного вікна» почав діяти з 1 серпня 2016 року як експеримент. На сьогодні  ДФС доопрацьовано програмно-інформаційні комплекси, які задіяні в системі «єдиного вікна», з метою успішного впровадження їх у життя.

Відтак у зоні діяльності Тернопільської митниці ДФС функціонує 4  місця митного оформлення товарів, в яких застосовується порядок інформаційного обміну між органами доходів і зборів, іншими державними органами та підприємствами за принципом «єдиного вікна» з використанням електронних засобів передачі інформації:

- відділ митного оформлення №1 митного посту «Тернопіль-центральний» (м. Тернопіль, вул. Текстильна, 28а);

- відділ митного оформлення №2 митного посту «Тернопіль-центральний» (Тернопільська обл., м. Збараж, вул. Кармелюка, 5);

- відділ митного оформлення №3 митного посту «Тернопіль-центральний» (м. Тернопіль, вул. Текстильна, 38);

-  митний пост «Чортків» (Тернопільська обл., м.Чортків, вул. В.Великого, 31).

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області