Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники податкової служби Тернопільщини зустрілися із тергромадами

, опубліковано 27 березня 2023 о 13:15

Днями начальник управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Крисоватий та начальник Бережанської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Сергій Беркутов зустрілися із представниками Нараївської та Саранчуківської ОТГ. 

Провідною темою зустрічі стало забезпечення наповнення місцевих бюджетів територіальних громад, розширення бази оподаткування за рахунок повного залучення  до оподаткування майновими податками власників майна, зокрема, власників та користувачів земельних ділянок та нерухомості.

Сергій Беркутов наголосив, що у цьому напрямку  вкрай важливими є  налагодження  комунікації податкової служби області з ОТГ, своєчасна інформаційна підтримка, взаємний обмін інформацією тощо.

Відповідальне ставлення громадян до сплати майнових податків є запорукою забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів. Об’єднуючи спільні зусилля щодо наповнення місцевих бюджетів, територіальні громади зможуть вирішувати першочергові завдання соціально-економічної сфери, а також підтримувати ЗСУ.

Податківці звернули увагу, що в разі незгоди з визначеними податковими зобов’язаннями платник має право на проведення звірки та уточнення своїх податкових зобов’язань. Для цього йому необхідно звернутися у відповідний ЦОП ГУ ДПС у Тернопільській області за місцем реєстрації платника із відповідною заявою та оригіналами підтверджуючих документів про перебування у власності майна та земельних ділянок або про припинення такого права. За результатами звірки проводиться коригування податкового зобов’язання.

Представники територіальних громад змогли отримати відповіді на всі запитання, які їх цікавили, та подякували за цікаву й плідну зустріч.