Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині з’ясовували деталі контрольно-перевірочної роботи та інформували про несплату податків

, опубліковано 14 січня 2021 о 13:05

У січня-грудні 2020 року до Головного управління ДПС у Тернопільській області надійшло 75 письмових звернень від 77 осіб (у т.ч. одне колективне та 9 анонімних).

Письмово до органів ДПС області звернулися 61 громадянин, соціальний стан яких не визначено, 9 пенсіонерів, три підприємці, а також державний службовець та особа з інвалідністю І групи.

За тематикою найбільше звернень надійшло щодо контрольно-перевірочної роботи – 35 заяв, про ухилення від сплати податків інформували 7 звернень. Ще 6 заявників цікавилися деталями справляння податку на майно, стільки ж забажали отримати консультації з податкового законодавства. Особливості надання відмови при отриманні реєстраційних номерів облікової картки платника податків з’ясовували 5 осіб. Питання щодо ліцензування певних видів господарської діяльності порушували три наших краяни. Стільки ж заявників дізнавалися про сплату податку на доходи фізичних осіб, ліцензування господарської діяльності тощо.

Усі звернення податківці розглянули у законодавчо встановлені терміни.

Розглянувши письмові заяви, фахівці податкової служби краю надали 40 роз’яснень, вирішили позитивно 14 звернень. Крім цього, 8 заяв не підлягали розгляду, відповідно до ст. 8 і 17 ЗУ «Про звернення громадян», ще чотири заяви перенаправили за належністю,  стільки ж повернули авторам. Відмовили у задоволенні звернень трьом заявникам.