Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу України обговорили на засіданні Громадської ради

, опубліковано 11 лютого 2022 о 09:44

Останні податкові новації, подання податкової звітності, а також законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості продуктів харчування та збереження конкурентоспроможності вітчизняного виробника обговорили у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області на черговому засіданні Громадської ради.

Відкриваючи засідання, начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина зауважив, що ГУ ДПС в області завжди готове до продуктивної співпраці з органами місцевого самоврядування та конструктивного діалогу з бізнесом і громадськістю. Адже саме завдяки спільним зусиллям вдається забезпечувати ефективне адміністрування платежів, надавати якісні послуги платникам та розширювати джерела надходжень до бюджету.

«Зі свого боку в законодавчих рамках ми робимо усе для того, аби жителі нашого краю сприймали податкову службу як партнера, отримували своєчасно інформацію про податкові зміни й користувалися преференціями від держави. Адже у час економічних випробувань головною для нас залишається фінансова стабільність країни й її громадян», – додав Михайло Яцина.

Після вступного слова очільника податкової служби області розпочалося обговорення законопроєкту про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості продуктів харчування та збереження конкурентоспроможності вітчизняного виробника. Його представив учасникам Громадської ради Народний депутат України Іван Чайківський. З підтримкою законопроєкту виступив і перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук. Голова Громадської ради Михайло Лучко та її учасники висловили чимало конструктивних пропозицій щодо доопрацювання даного законопроєкту.

Ще одним питанням, яке викликало жваве обговорення учасників заходу, стало подання податкової звітності до органів ДПС. Про проблеми та напрацювання в поданні звітності розповів начальник управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Крисоватий. Він, зокрема, наголосив на пріоритетності подання звітності в електронному вигляді, адже це зручно, швидко і безпечно, особливо зважаючи на епідемічну ситуацію.

Більше фото