Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відображення певних операцій з ОВДП та їх результатів у декларації

, опубліковано 25 березня 2024 о 12:00

Багато декларантів придбали або мають намір придбати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП), у тому числі й військові. Вони є цінними паперами, а отже інформацію про них необхідно зазначати в декларації. Крім того, відображенню підлягають певні операції з ОВДП та їх результати.

Непогашені ОВДП, наявні у суб’єкта декларування або члена його сім’ї станом на кінець звітного періоду, зазначаються у розділі 7 «Цінні папери» декларації.

ОВДП, номінальна вартість яких визначена в різних валютах випуску (гривня, долар, США, євро), зазначаються у декларації як окремі об’єкти у відповідній кількості таких ОВДП.

У полі «Вид цінного паперу» слід обрати позначку «Боргові цінні папери», у полі «Вид боргових цінних паперів» - позначку «Державні облігації України».

У полі «Номінальна вартість одного цінного папера, грн» зазначається номінальна вартість одного ОВДП (наприклад, 1000 грн). Якщо номінальна вартість одного ОВДП визначена в іноземній валюті (наприклад, 1000 дол. США або 1000 євро), то у вказаному полі зазначається номінальна вартість в перерахунку на гривні за офіційним курсом НБУ станом на дату набуття ОВДП.

Датою набуття права на кілька ОВДП в одній валюті випуску, право на які набуто внаслідок укладення кількох правочинів, є дата останнього правочину.