Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як подати повідомлення про корупційні дії

, опубліковано 27 жовтня 2023 о 10:15

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС інформує про те, що ДПС України внесено зміни до Методичних рекомендацій з питань прийняття та розгляду повідомлень про корупцію в органах Державної податкової служби. Зокрема розширено коло способів надходження/подачі до ДПС повідомлень про корупцію, у зв’язку із прийняттям у промислову експлуатацію ІКС «Єдиний портал повідомлень викривачів» та підключення до нього Державної податкової служби України.

Зокрема, тепер інформацію про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції» з боку працівників податкової служби можна також подати через інформаційно-комунікаційну систему «Єдиний портал повідомлень викривачів» шляхом заповнення форми/обрання відповідних полів.

Порядок отримання та розгляду повідомлень про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції» викладено у роз’ясненні Національного агентства з питань запобігання корупції від 31.08.2023 № 3.

Відповідно до цього, Головним управлінням ДПС у Тернопільській області внесено зміни до наказу ГУ ДПС від 25.08.2021 № 633 «Про організацію роботи з повідомленнями про корупцію в ГУ ДПС у Тернопільській області» (зі змінами).

Додатково нагадуємо, що до ГУ ДПС повідомлення про корупцію можна подати:

- через Єдиний портал повідомлень викривачів;

- через офіційний субсайт ГУ ДПС у Тернопільській області;

- з використанням засобів поштового зв’язку, на адресу: м. Тернопіль, вул. Білецька, 1;

- з використанням спеціальної скриньки для повідомлень про корупцію, яка знаходиться у внутрішній частині входу в адміністративне приміщення ГУ ДПС (поза межами відеоспостереження);

- на електронну адресу уповноваженого підрозділу ГУ ДПС tr.szk25@tax.gov.ua (крім звернень громадян та запитів на отримання публічної інформації);

- під час особистого прийому громадян керівництвом та безпосередньо із службовими особами відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС (інформація про порядок запису на прийом, а також графік особистого прийому розміщуються на офіційному вебпорталі ДПС);

- у письмовому вигляді та/або засобами телефонного зв’язку через працівників уповноваженого підрозділу ГУ ДПС (контактний телефон: 0352-43-46-19).

Також у випадку порушення законних прав та свобод громадянина працівниками податкової служби в області, можна звернутись до правоохоронних органів, органів прокуратури тощо.

Просимо громадськість та небайдужих громадян повідомляти про факти неправомірних дій з боку працівників ГУ ДПС у Тернопільській області та його структурних підрозділів.