Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Серед працівників податкової служби Тернопільщини проведено 577 антикорупційних заходів

, опубліковано 29 квітня 2021 о 09:41

Одним з основних пріоритетів діяльності Головного управління ДПС у Тернопільській області є профілактика та упередження корупційних дій у податковій сфері. У рамках визначеного законодавством правового поля, наявних сил і засобів, у відомстві постійно проводяться заходи, спрямовані на виявлення та припинення фактів корупції.

Так, упродовж першого кварталу цього року відділом з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Тернопільській області вжито 577 організаційно-роз'яснювальних заходів з питань запобігання корупції.

Також за вказаний період відділом проведено 6 перевірок, дисциплінарних проваджень, службових розслідувань. У тому числі 4 перевірки із виявленням фактів, що можуть свідчити про вчинення інших порушень вимог антикорупційного законодавства та 2 службові розслідування стосовно службових осіб територіальних органів ДПС, які вчинили корупційне або пов'язане з корупцією правопорушення.

Упродовж трьох місяців цього року працівниками підрозділу отримано та розглянуто 3 повідомлення (звернення, інформації), які надійшли від органів прокуратури щодо причетності посадових та службових осіб ГУ ДПС до вчинення корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, інших порушень вимог Закону.

За результатами розгляду повідомлень, викладена інформація знайшла своє підтвердження у всіх випадках. Тож з початку року стосовно працівників обласного податкового відомства за матеріалами правоохоронних органів розпочато 3 кримінальні провадження.