Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Старости сіл, фермери та податківці обговорили робочі питання на спільній зустрічі

, опубліковано 28 квітня 2021 о 12:40

Днями в Хоростківській територіальній громаді відбулася дводенна зустріч із фізичними особами – одноосібниками за участі начальниці Гусятинської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Ольги Біленької, начальника відділу капітального будівництва, економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та сільського господарства Степана Якубіва, начальниці фінансового відділу Хоростківської міської ради Оксани Буряк, начальників державних установ та старост сіл. Проведення таких зустрічей як ніколи актуальне саме зараз, коли питання виконання бюджету є вкрай важливим для територіальних громад.

В ході зустрічі податківець роз’яснила учасникам актуальні питання податкового законодавства, та шляхи вирішення спірних питань у спільній роботі.

Зокрема, увагу на заході приділили декларуванню доходів громадян за 2020 рік, у тому числі й тих, які самостійно обробляють земельні ділянки і мають у власності сільськогосподарську техніку та надають послуги. Також учасники зустрічі з’ясували окремі питання щодо взаємодії між тероб’єднаннями та податковою у напрямку отримання інформації про укладені договори оренди землі, зміни власників земельних ділянок, прийняття обґрунтованих рішень по ставках місцевих податків і зборів.

Такий формат спілкування дуже корисний для тісної та ефективної співпраці між податковою службою та територіальними громадами, тож учасники планують подібні зустрічі і надалі.