Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Теребовлянщині податківці та лідери тергромади обговорили напрямки співпраці

, опубліковано 14 грудня 2021 о 16:32

Про податкові новації, детінізацію найманої праці та збільшення джерел наповнення місцевого бюджету йшлося під час зустрічі фахівців Головного управління ДПС у Тернопільській області із головою Теребовлянської ОТГ Олегом Проданом та старостами тероб’єднання. «У час децентралізації, коли органи місцевого самоврядування наділені дещо більшими повноваженнями, а фінансове забезпечення від платежів, які залишаються на місцях, важливо сприяти розвитку легального бізнесу та застосувати заходи впливу для нелегальної підприємницької діяльності», – зауважили представники податкової служби.

Так, начальниця управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС в області Лариса Березюк акцентувала на необхідності дотримання роботодавцями Теребовлянщини законодавства про оплату праці, використанні офіційного працевлаштування. «Податок на доходи фізичних осіб є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів, який використовується для покращення інфраструктури громади, реалізації соціально-культурних програм, покращення матеріального становища населення. Тож доцільно сприяти доброчесній сплаті цього платежу, застосовуючи інформаційну та роз’яснювальну роботу», – зазначила посадовиця.

Тему розширення джерел наповнення доходів тергромади продовжила начальниця управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС в області Наталія Стецько. Вона розповіла про необхідність активізації роботи щодо обліку об’єктів нерухомості, земельних ділянок задля розширення кола сплати майнових платежів.

Присутні також обговорили шляхи скорочення податкового боргу з місцевих податків і зборів, особливості легалізації доходів у рамках податкової амністії, деталі застосування електронних сервісів та отримання адміністративних послуг засобами онлайн сервісу «Електронний кабінет» тощо.

На завершення учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю у питаннях інформування громадян та суб’єктів підприємництва про зміни в податковому законодавстві та про контроль законності бізнес-діяльності на території Теребовлянської ОТГ.