Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Серед податківців Тернопільщини проведено 849 антикорупційних заходів

, опубліковано 10 вересня 2021 о 14:39

Одним з основних пріоритетів діяльності Головного управління ДПС у Тернопільській області є профілактика та упередження корупційних дій у податковій сфері. У рамках визначеного законодавством правового поля, наявних сил і засобів, у відомстві постійно проводяться заходи, спрямовані на виявлення та припинення фактів корупції.

Так, упродовж восьми місяців цього року відділом з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Тернопільській області вжито 849 організаційно-роз'яснювальних заходів з питань запобігання корупції.

Також за вказаний період відділом проведено 19 перевірок, дисциплінарних проваджень, службових розслідувань. У тому числі 13 перевірок із виявленням фактів, що можуть свідчити про вчинення інших порушень вимог антикорупційного законодавства, а також три перевірки стосовно службових осіб територіальних органів ДПС, які вчинили корупційне або пов'язане з корупцією правопорушення та стільки ж – у зв’язку із виявленням фактів, що можуть свідчити про вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень. За результатами перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 працівників податкової служби області. Ще у двох випадках матеріали перевірок спрямували до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції або відповідних правоохоронних органів (для притягнення до адміністративної відповідальності).

У січні-серпні 2021 року працівниками підрозділу отримано та розглянуто 10 повідомлень щодо причетності посадових та службових осіб відомства до вчинення корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, інших порушень вимог Закону. За результатами розгляду повідомлень, викладена інформація знайшла своє підтвердження у 7 випадках.