Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Е-декларування – за новими правилами

, опубліковано 11 березня 2020 о 11:25

Чергове економічне навчання працівників Головного управління ДПС у Тернопільській області було присвячене змінам щодо електронного декларування. Лектором був начальник сектору з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС в області Микола Рудницький.

Він нагадав основні зміни, які внесено в порядок декларування державних службовців Законом України від 02.10.2019 №140-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції». Микола Рудницький детально зупинився на кожному розділі е-декларації, наголосив на основних нюансах її заповнення. «Вважаю за доцільне наголосити, що у випадку виникнення спірних питань, неоднозначного розуміння порядку заповнення, – не варто заповнювати документ на власний розсуд. Варто звернутися за роз’ясненнями у наш структурний підрозділ, а для підтвердження доходів, права власності на нерухомість чи рухоме майно необхідні мати відповідні документи», – акцентував він.

Лектор також закликав дотримуватися термінів подання декларації та подавати документ завчасно, а не дотримуватися граничного дня.

Головний державний ревізор-інспектор сектору з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС в області Василь Григораш ознайомив слухачів із Наказом ГУ ДПС у Тернопільській області №410 від 04.03.2020 р. «Про організацію роботи з повідомленнями про корупцію, внесеними викривачами, в ГУ ДПС у Тернопільській області». Він також закликав податківців неухильно дотримуватись вимог антикорупційного законодавства у своїй діяльності.