Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільські податківці ознайомилися з новаціями антикорупційного законодавства

, опубліковано 17 лютого 2020 о 14:32

Під час чергового економічного навчання працівники Головного управління ДПС у Тернопільській області ознайомилися із змінами в законодавстві, що регулюють питання із запобігання корупції. Головний державний ревізор-інспектор сектору з питань запобігання та виявлення корупції Оксана Наконечна наголосила на дотриманні правил етичної поведінки державних службовців в органах ДПС та проінформувала про відповідальність за порушення антикорупційного законодавства.

Лекторка розповіла, що цьогоріч державні службовці декларуватимуть свої доходи з врахуванням змін, внесених Законом України від 02.10.2019 №140-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» до Закону України від 14.10.2014  № 1700 «Про запобігання корупції». Оксана Наконечна зупинилась на конкретних новаціях, зокрема щодо термінів подання декларації. Адже відтепер встановлюється, що декларант упродовж семи днів після подання декларації має право подати виправлену, та не більше трьох разів.

«Зверніть увагу й на те, що розширено перелік відомостей, які декларант має подавати щодо себе і членів сім’ї», – акцентувала вона. Додатково декларанту потрібно буде зазначити унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі суб’єкта декларування та членів його сім’ї. Законодавством уточнено поняття «члени сім’ї». До членів сім’ї додатково віднесено дітей зазначеного суб’єкта до досягнення ними повноліття – незалежно від спільного проживання із суб’єктом тощо.

Оксана Наконечна розповіла також і про підстави подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані. На завершення вона закликала слухачів відповідально поставитися до заповнення декларацій, збору інформації та достовірності даних.